Uppteckning nummer NM-KHA0310

Meddelare: Johan Sund  År: 1908

Socken/stad: Torp  By/kvarter: Vallsta

Om du vill lära dig ta bort vägglus, så nog kan jag lära dig. Det är en så simpel sak, men man kan tjäna bra med pengar på det. Du, som är skollärare, är väl känd med dödgrävarne, så att du lätt kan skaffa dig materialierna. Då de kastar upp gamla likkistor, ska du passa på och plocka åt dig spiken ur bräderna. Räta spikarna och ha kvar dem tills det behöves! Då du skall ta bort vägglöss ur ett rum, behöver du bara slå in en spådan spik på vänstra sidan om dörren och så en i var vägg och slutligen en på höger sida om dörren, men du måste se till, att du går motsols. På väggar, som har fönster kan du slå två spikar. Om det än är själva fan till vägglus, så ska den bort. Jag har fösökt det flera gånger, och det har hjälpt.

Ur Hammartstedtska arkivet. Groddjur. Insekter m.m.