Meddelare: Olov Johansson  År: 1908

Socken/stad: Torp  By/kvarter: Klöstre

"Bim-Sven" kom till slut på socknen men eljest var han en riktig trollkarl. En gång var han in till prosten och retade denne, så att han blev utkastad. I förstugan sade Sven: "Det där ska du nog ha rätt för". Skulle så prosten fara i sockenbud en gång. Då han kom mitt på Torpsjön, stannade hästen, och det var stört omöjligt få honom ur fläcken. Prosten förstod, att det var Sven, som spelat honom detta spratt och gick själv upp i gården, där Sven bodde, och sen stod det väl inte på, förrän han slapp lös. Men han aktade sig för att reta Bim-Sven efter den dagen.

Ur Hammarstedtska arkivet. Trolldom och magi I.