Titel: I våra bodar skall det ha varit mycket av jordbyggare ….

Meddelare: Margareta Svensson  År: 1908

Socken/stad: Haverö  By/kvarter: Nybo

I våra bodar skall det ha varit mycket av jordbyggare, ha de påstått. De ha hört, huru de smitt och ordnat på åtskilliga vis, men de ha ej sett dem, som arbetat. Stora hopar av kreatur med jätare ha de sett där, och skällor och hundar ha de hört. - Svåger min hade blivit ut för något sånt, och Rotnäs-Brita hade hört, huru det pratade och stojade strax bakanför henne, då hon en gång gick till de där bodarna, men, då hon vände sig om för att se efter, vad det var, blev det alldeles tyst, och ingenting såg hon heller.