Titel: En osynlig i båten

Meddelare: F.d. Kyrkv. Per Erik Strömberg  År: 1918

Socken/stad: Resele  By/kvarter: Myre

Långt före min tid var det en man i Klocke, som flera kvällar å rad hörde någon på andra sidan älven ropa efter båt. Som han inte såg till någon människa där, brydde han sig inte om att ro över. Men då ropandet aldrig ville upphöra, tog han båten och rodde över. Han vände bakstammen mot land, såsom man brukar göra, då man hämtar någon i båt. Han kände tydligt, huru bakstammen sjönk ned, likasom hade någon stigit i båten, men ingen kunde han se. Så rodde han över till sin sida. Sedan hördes inte det där ropet mera om kvällarna.