Meddelare: Lina Norkvist  År: 1908

Socken/stad: Haverö  By/kvarter: Nybo

Emma, flickan min, som nu är i Amerika, hade sett Sven Jonsson sedan han var död. - Han hängde sig i bastun där uppe på backen. - Hon hade en natt varit på bal och kom hem på morgonsidan. Då hon kom hit till stugubron, fick hon se en karl stå ett stycke därifrån. Hon trodde, att det var far hennes, gick fram till honom och sade: "Är du uppe än, pappa?" Men, då han vände sig om, fick hon se skägget och kände då igen Sven Jonsson. Hon blev förstås förfärligt rädd och skyndade sig in, men lyckligtvis kom hon ihåg sig så pass, att hon inte talade om det förrän på morgonen. - Man blir sjuk om man talar om sånt, innan man sovit på det.

Nordiska musset. Frågelista. Döden 6. Gengångare.