Meddelare: Kyrkoherde Lars Haflin  År: 1914

Socken/stad: Liden  By/kvarter: Liden

Komminister Västerlund här i församlingen dog 1885. Han torde inte ha varit alldeles fri från besmittelse av sin tida djupt inrotade vidskepelse, efter vad äldre personer uppgiver. En sådan påvisade för mig ett borrhål genom golvet här ute i förstugan och sade, att V. tagit upp detta och därigenom försökt driva ut onda andemakter, som han trodde höll till här i huset och gjorde allehanda ofog. Man vet säkert, att han vid laxfiske hade för sig en del småvidskepelser för att lyckan skulle bli bättre.

Ur hammarstedtska arkivet: Trollkunniga I