Meddelare: Margareta Bäcklund  År: 1912

Socken/stad: Skön  By/kvarter: Gångviken

En tattarkäring, som kallades "Klaterbergs-Anna" kom in i en gård i Stigsjö och bad om kött. "Jag har intet kött," svarade gumman,. ""Å, är det bara det felet, så nog ska du få kött," tyckte Anna. Ingen kom något tokiga ihåg, men då Anna farit, tog kräken till att stryka med. Då måste de skynda sig få tag på Anna. Hon skrattade och sa, att det var tur för dem, att de fick rätt på henne så fort. Eljest skulle de ha kommit att mista alla sina kreatur så väl, att inte ens katten skulle ha varit kvar. Då hade hon redan två hästar och tre kor strukit med.