Titel: Tandvärk- likkistspik

Meddelare: J. Sellberg  År: 1916

Socken/stad: Nätra  By/kvarter: Skule

Det har brukat gå bota tandvärk med en gammal likkistspik, som man tagit på kyrkogården. Man petar i den onda tanden så länge med spiken, att man får blod på den, och sen slår man in spiken i något trä på ett ställe, "där varken sol eller måne skiner" och det är förstås bara inunder golvet i ena golvåsen.

Samma uppt. även under rubrik: IV. Kyrkan och kyrkogården. d. ) "Medel" från kyrkan och kyrkogården. 4. ) Dödben , dödkött, hår, naglar, likkistspikar och andra kistdelar; gravvårdar. V. Magi. d. ) Magiska medel. 2. ) Från döda och deras utrustning el. dyl.