Titel: "Drömpannkaka".

Meddelare: Hemmansägare G. Grundström  År: 1917

Socken/stad: Grundsunda  By/kvarter: Öden

Det skall vara tre personer om att laga till den. Man tar lika mycket mjöl, salt och vatten av varje och rör ihop det till en smet, varav man bakar en pannkaka. Alla tre personerna skall hjälpas åt samtidigt med beredningen av den: hålla i vattenskopan samtidigt, röra med samma visp samtidigt o. s. v. Då kakan är färdig, delas den lika mellan de tre, som äter upp var sin del. Allt detta skall göras stillatigande och på en torsdagskäll. Sedan går de och lägger sig utan att dricka. På natten skall den person, som man skall bli gift med, komma och ge en vatten i drömmen.