Uppteckning nummer NM-HEU43755_6

Titel: Juldagen.

Upptecknare: Erik Moberg

Socken/stad: Torp

Vi har ju bara ett par hundra mtr. här till kapellet å vi har stora landsvägen, så det går lika bra om det är mörkt eller ljust. Där får vi höra julevangeliet av pastor Paul Karlsson. Det börjar kl. 7 och pågår till fram emot 9-tiden, så blir det att promenera hemåt igen. När vi komma hem från julottan så har morsan dukat upp ett frukostbord med goda rätter. Så fortsätter dagen lite omväxlande med kaffe och middag å läsning i böcker å tidningar å så radion, som är så mycke å lyssna på. Vi har för sed här att inte gå och hälsa på våra grannar under juldagen utan vara punktligt hemma, hvar å en i sitt hus. Å så går tiden å så blir det även kväll på juldagen.

Erik Moberg är född omkring 1880.

Nordiska museet. Frågelista. Traditionell jul och Modern jul, bd 2, s 413.