Titel: Läsning mot modstöld

Meddelare: Bondhustru Hanna Näslund  År: 1915

Socken/stad: Häggdånger  By/kvarter: Häggsjö

"Jesus Kristus Guds son bevare mig och mina kreatur ifrån den onda människan, ty den onda människan nödgar mig och mina kreatur utav kött och ben, och nu tror jag, att den onda människan måste vika och Gud fader råda. Och den onda människan: "Jag skall sätta på en spåsändning ifrån östanväder, sunnanväder, nordanväder och västanväder. Och vår dyre frälsare sade: "Jag skall taga ditt mod och blod och göra i god tro. Stå flod! Du skall icke dingla, utan du skall stå i den treenige fadern, sonens och den helige andes namn, och jag skall taga den onda människan och kasta henne över berg, över backar, skogskullar till en sjö, som aldrig finnes.

Samma uppt. även under rubrik: II. Näringarna. B. Boskapsskötseln. f. ) Kreaturens sjukdomar och deras botande. 3. ) Medelst signerier.