Uppteckning nummer NM-M698

Titel: För rematisk värk.

Upptecknare: Ernst Janson

Socken/stad: Ljustorp

25 gr amoniaksprit 10 gr. Kamfersprit. Inköpes var sig. En lit. vatten kokas i 20 minuter. Sedan det kokat upp tillsättes en stor kaffekopp bergsalt som väl omskakas att det smälter efter en kvarts mellanrum tillsättes spriten var för sig. Förvaras kallt. Linementet blötes (jenomblötes) med linneduk ock pålägges om aftonen utanpå vaxduk och ylleduk får ligga på hela natten.

N. Kal.

Nordiska museet. Frågelista. Läkebok. Saknar nummer därför har Länsmuseet Västernorrland gett NM-nummer. Inlämnad till Nordiska museet 1941 av fru E. Holmdahl.