Uppteckning nummer NM-T732

Titel: För rädsla.

Upptecknare: Ernst Janson

Socken/stad: Ljustorp

När vi sett Olle efter döden har han haft mun som en hund.

Jesus Kristus gick omkring med sina lärjungar. Då mötte de två vansinga män, de rusade emot dem såsom de ville slita dem i stycken. Lärjungar blevo förskräckta. Då sade Jesus Kristus ni skall bliva stilla som vågor stillades på Jiari flod där vi över for mitt 3 falldighets namn. Nu ska ni ock edra närver bliva stilla ro och vila skall ni få för mitt 3 faldighets namn. Fade Son ock Helig And. Jöra + tecknet 3 ggr när man slår det lästa i flaskan, dela i 3 delar. Man kan lägga till 6 olika sorters läsa men ej mer. Längre än till 6 kan vi ej komma. Första korset over flaskan över all medicin.

Nordiska museet. Frågelista. Läkebok. Saknar nummer därfär har Länsmuseet Västernorrland gett NM-nummer. Inlämnad till Nordiska museet 1941 av fru E. Holmdahl.