Uppteckning nummer NM-M862

Titel: Läsning för fula (värk).

Upptecknare: Ernst Janson

Socken/stad: Ljustorp  By/kvarter: Edsta

Jesus Kristus vägen gick Då mötte han varebilla vart ska du gå jo ja ska gå ock värka ben ock blanda blod ock sedan skall jag åt helvetet vända ja där skall du få sitta tills Nordstejärnan flyttar för min 3falldighetens namn Fader Son ock Helge and.

Detta läses 9 gg.

Tag en isterbit med 3 fingrar stryk med den 3 ggr ner för fingret först utåt tummen sen åt sidan eller långfingret så mitt på fingret je ister åt en hund eller katt annars gräfva upp en jord torva fyrkant å lägga där inunder börja strykningen vid handloven.

Nordiska museet. Frågelista. Läkebok. Saknar nummer därfär har Länsmuseet Västernorrland gett NM-nummer. Inlämnad till Nordiska museet 1941 av fru E. Holmdahl.