Titel: Grädde från sju socknar

Meddelare: Födorådstagare Per Godin  År: 1915

Socken/stad: Häggdånger  By/kvarter: Lindom

En gumma for bort och satte pigan att kärna smör, medan hon var borta. Så lärde hon henne, att hon skulle ta med sleven tre gånger utom dörren i luften och likasom ösa i kärnan. Pigan ställde i ordning, men hon såg inte att det ökade något i kärnan för tre ösningar och därför öste hon sju gånger. Då gumman kom hem stod pigan i grädde ända till knäna. "Huru många gånger har du nu öst?" frågade gumman. "Sju, svarade pigan. "Herre Jesse!" utropade gumman, "då har du tagit grädde från sju kyrksocknar".