Titel: "Dra" barnets kläder.

Meddelare: Hemmansägare Anders Hagström  År: 1917

Socken/stad: Anundsjö  By/kvarter: Sörflärke

Mårten Mårtensson i Västergensjö talade om det här, då jag var barn. Han hade en liten pojke, som var sjuk. Då hade Mårten gått flera dagar och sökt i skogen, tills han funnit en trädgren, som hade växt i ring. Den hade han tagit med sig hem. Så hade de tagit av pojken skjortan dragit denna tre gånger "ansjönsch" genom den där grenen, varpå de klädde på skjortan. Sedan tog pojken till att svettas så våldsamt, att de måste ta av honom skjortan och vrida ur den svetten. Det dröjde sedan inte länge, förrän han blev bra. Mårten trodde, att detta kom sig därav, att de "dragit" skjortan.