Titel: Ett studentskämt.

Meddelare: Skomakare Johan Bylund  År: 1917

Socken/stad: Arnäs  By/kvarter: Arnäsvall

Det var i Själevad för länge sedan. En student gick omkring i socknen och viaticerade. Kom han så i en gård, där hustrun beklagade sig över att inga kalvar gick behålla vid liv för henne. Kunde studenten råda bot för detta, aktade hon icke, huru mycket det kostade. Han befallde dem borra ett hål i dörrtröskeln i ladugården. Så skrev han något på en papperslapp och lade ned i hålet, varpå de fick slå igen hålet med en trång träplugg. Efter den dagen strök inga kalvar mer med där i gården. då de efter många år rev ladugården, hittade de igen den underbara papperslappen. På den stod skrivet: "Vite, svarte, röe, rosiga kalva! Vell je int leva, fo je dö." Det hela var bara ett skämt.