Titel: Förstörd jaktlycka.

Meddelare: Arbetare P.E. Sundberg  År: 1918

Socken/stad: Anundsjö  By/kvarter: Solberg

Olov Petter Olsson i Grubbe troddes kunna förstöra jaktlyckan för folk. En dag fick han se en karl gå bort i skogen för att skjuta ekorrar. Om en stund hördes ett skott smälla. Då sade Olle Petter för sig själv: "Den där skall du få, men sen skall du slippa någon fler i dag". Mannen sköt sedan väl en 20 skott den dagen utan att få ett enda liv. - En annan gång följde han med Olle Vestberg i skogen. De träffade en kull järpar. Fåglarna var sannerligen spaka, så att V. kom dem helt nära. Han sköt på en av dem. Den kvittrade till och flög oskadd bort! Olle Petter sade då till honom: "Det är detsamma, om du skjutet eller ej; du får ändock ingen". Han blev också utan, trots att han sköt flera skott. O-n. dog för några år sedan.