Titel: I "bärskog"

Meddelare: Hustru Fredrika Bäckman  År: 1917

Som helt ung följde jag en dag Hans Pers Stina i Marsliden och plockade lingon. Bäst vi gick där och plockade, blev hon så till sig och frågade mig, om jag inte såg något märkvärdigt. Inte såg jag nånting, men hon påstod, att hon såg en vitterkvinna. Vi hade just börjat plocka på det stället. Säger så Stina: "Jasså, du vill inte, att vi ska ta några här!" Joo, nog ska du få ha dem i fred." De bär, hon där plockat, tog hon i handen och kastade dem baköver vänstra axeln, och så sa hon till mig: "Kom, så går vi härifrån! Dä här är inte nå bra ställe." Människan blev alldeles vit i ansiktet och var som konstig hela dagen. Hon var ytterst vidskeplig. Hans Pers Stina.