Weberkvartetten

Skriv ut   Dela: Facebook   Twitter

Weberkvartetten är museets egen stråkkvartett, en så kallad Ouartet in Residence. Här får du veta mer om vilka de är och vad de arbetar med.

Vi i Weberkvartetten jobbar med musik! Varje dag sitter vi repar och tillsammans här på Murberget. Vi vrider och vänder på toner och klanger i musiken, som man vrider och vänder på ord och meningar när man skriver en uppsats.

Weberkvartetten

Ronnie Weber, Ellinor Weber, Patrik Eriksson och Anna Jonshult spelar på specialgjorda metallinstrument tillsammans med tio markvidartorer!

En stråkkvartett sitter inte bara i frack och långklänningar och spelar klassisk musik. Vi söker hela tiden efter ny, spännande musik från olika delar av världen och framför det i olika sammanhang.

Vi har till exempel spelat musik till film, arabisk musik med en magdansös, gjort insektsljud med elförstärkta instrument och spelat på kristallglas. Men det märkligaste var nog när vi improviserade på specialtillverkade metallinstrument tillsammans med tio markvibratorer!

Under hösten 2009 har vi påbörjat ett nytt projekt där vi ska arbeta med aktuella frågor med hjälp av musiken. Musik kan ju innehålla alla typer av känslouttryck och kan belysa ämnet på ett annorlunda sätt som förhoppningsvis väcker ett kreativt tänkande. Vad som helst kan hända beroende på vilka frågor vi får in. Vi ser fram emot ett nytt spännande äventyr!

Pil Besök gärna in vår hemsida!

 


 

Ronnie Weber

Primarie  
Telefon 070-221 60 23
Mejl weberkvartetten@gmail.com